Canik Başarı Üniversitesi’nde düzenlenen 'Başarıya İlk Adım' başlıklı 1. Kariyer Günleri’ne konuşmacı olarak katılan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya gençlere başarılı olmanın sırlarını anlattı.

Fortune 500’de, en hızlı yükselen 5'inci şirket seçilen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, yapılan konutların kentin bugününe değil yarınına hitap etmesi gerektiğinden yola çıkarak, gençlere günü kurtarmaya bakmayı değil, geleceğe dönük planlama yaparak ilerlemeyi tavsiye etti.

Ülkeleri yüzde 5’lik azınlıkların yönettiğini, bunun da üniversite mezunları olduğunu belirten Dumankaya, "Bu insanların büyük bir sorumluluğu vardır. Siz, sahip olduğunuz imkanların, zekanın hakkını vermekle sorumlusunuz. Plan yapma, programlama, vizyon oluşturma, birkaç adım ötesini düşünmelisiniz." dedi.

"Kolaylıkla elde edilen bir başarı sürdürülebilir bir başarı değildir" diyerek en iyi olmanın zaman alacağını kaydeden Uğur Dumankaya, "Başarıya giden yol, gül bahçelerinden geçmiyor. Cennet bahçelerinden geçmiyor. Sıkıntılardan, adanmışlıklardan, mücadeleden ve tutkulu olmaktan geçiyor." şeklinde konuştu.
Uzmanlaşma, odaklaşma ve yenilikçiliği yakalamanın önemine vurgu yapan Uğur Dumankaya, şunları söyledi: "Birkaç farklı sektörde bulunup, bir işin çok farklı yerlerinde olup, üç dört tane tavşanı aynı anda kovalarsak hiçbirini yakalayamayız. Bizim avantajımız, sadece İstanbul’da iş yapmamız ve sadece konut yapmamızdır. Önemli ve acil işler vardır. Bunlar olmazsa olmaz işlerdir. Ama bir de önemli olup acil olmayan işler vardır. Bunlar yapılmazsa da durumu kurtarırsın. Ama bunlar yapılmazsa eğer, geleceğini kurtaramazsın."

Uğur Dumankaya, gençlere üniversite mezunu olmanın yanında farklı sosyal sorumluluk projelerinde, kulüp faaliyetlerinde görev alıp kendilerini hayata hazırlamalarını tavsiye etti.