Tokat'ta Ülkü Ocakları, kentin farklı noktalarındaki bilboardlara verdikleri ilanlarla, ailelerin çocuklarını ocaklara göndermesini istedi. İlanlarda; ocağa giden gençlerin adam olacağı, madde bağımlısı, hırsız, arsız, vatan haini olmayacağı belirtilerek, 'Baba beni ocağa gönder' denildi.

Tokat Ülkü Ocakları, çocukların ocaklara gelmesini sağlamak amacıyla kentteki bilboardlara ailelere yönelik afişler astı. Afişlerde, ocağa giden gencin adam olacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

'Baba beni ocağa gönder. Ocağa giden genç , madde bağımlısı olmaz. Hırsız olmaz. Arsız olmaz. Vatan haini olmaz. Devlete düşman olmaz. Alpaslan, Fatih, Atatürk , Başbuğ olur. Adam olur.'

Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan, ''Gençlerin eğitim öğretim ve fikir manasında gelişmelerini arzulayabilmek, onların gerek sosyal alanda, gerekse psikolojik alanlarda birçok yeni hizmeti ve eğitimi sunabilmek amacıyla yeni öğretim yılına yeni projeler ile girdik. Biz de Tokat Ülkü Ocakları olarak şehrin bütün billbaord, megalayt ve raket diye tabir edilen açık hava reklam alanlarına bu afişlerden yerleştirdik. Genç kardeşlerimizin algısında Tokat Ülkü Ocakları'nın nasıl bir yer olduğunu ve ülkü ocaklarına gelen gençlerin nasıl gençler olabileceğini açıklamak istedik.'' dedi.

Çalışkan ayrıca afişte kullanılan, 'Ocağa giden genç hırsız olmaz' vurgusunu ise 17 Aralık operasyonuna atıfta bulunmak için yazdıklarını belirtti.