Yılbaşı tatilinin hafta sonuyla birleştirilmesinin ardından Uludağ ziyaretçi akınına uğradı. Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde yaklaşık 6 bin 500 yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, tam anlamıyla büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Türkiye'nin dört bir yanından zirveye gelen tatilcileri ise güneşli hava karşılıyor. Bursa Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının halen eksi 4 derece olduğu Uludağ'da kar kalınlığı bu sabah saatlerinde 160 santimetre olarak ölçüldü. 

Güneşli havayı fırsat bilen tatilciler kayak pistlerine akın etti. Bazı tatilciler kayak yapmanın tadını çıkartırken bazı tatilciler de kayak hocalarının yolunu tuttu. Acemi kayakçılar ise düşe kalka pistlerde boy gösterdi. Bursa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının yarın akşam saatlerinde başlaması beklenen Uludağ'da yağışın perşembe gününe kadar sürmesinin tahmin edildiğini bildirdi. 

Öte yandan, 26 Ocak günü okulların tatil olmasıyla başlayacak sömestr tatili sebebiyle otollerin rezervasyonlarında da haraketlilik yaşandığı belirtildi. Bazı otellerin doluluk oranı yüzde 50'yi aştı.