Kahramanmaraş  2013 yılı eğitim planı içerisinde bulunan, yüksekten ve uçurumdan hasta-yaralı kurtarma, zor koşullarda yaşama ve çalışma konulu eğitimi; Türkiye Dağcılık Federasyonuna bağlı Elbistan Dağcılık Kulübü üyeleri ve antrenörleri desteğinde 03-04-05 Haziran 2013 tarihinde Gençli Spor İl Müdürlüğüne ait kamp alanında gerçekleştirildi.

 

UMKE eğitim kampına Kahramanmaraş UMKE üyesi 23 personel EDK üyesi 4 dağcı personel katıldı. Dağcılık ve Kurtarma antrenörünün pratik derslerinden sonra 30 metrelik yükseklikte kaza geçirmiş ve yaralanmış bir fotoğrafçının kurtarılması konulu gerçeği aratmayan başarılı bir kurtarma senaryosu EDK üyeleri desteğinde UMKE personeli tarafından gerçekleştirildi.

 

Tatbikat eğitimi sonunda katılımcılara ve eğitimcilere belgelerini İl Sağlık Müdürü Dr.M. İlker ÇİTİL ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet YENER tarafından verildi. İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker ÇİTİL yaptığı açıklamada 2005 yılından bu yana Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren UMKE nin Ulusal ve Uluslar arası bir çok görev aldığını, ekip içerisinde uyum ve dayanışma,bilgi ve becerilerin artırılması ve  ekibe yeni katılanların oryantasyonu için bu tür eğitimlerin gerekli olduğunu ve önümüzdeki dönemlerde de devam ettirileceğini söyleyerek emeği geçenlere ve katılımcılara gönüllülük ve özveri gerektiren bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti