MHP Karaman milletvekili adayı Mehmet Ural, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerine bağlı köylerde kadınlarla bir araya geldi. Sorunları dinleyip partisine destek isteyen Mehmet Ural, MHP iktidarında kadın istihdamını yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Ural, ''Girişimci kadınlara yüzde 50’si hibe olmak üzere finans desteği vereceğiz. Kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için doğum borçlanma hakkı getireceğiz. Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına destek olacağız.
Aile birliğinin korunması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmalarını tesis edeceğiz. Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılıkla kararlı şekilde mücadele edeceğiz. Şiddete maruz kalan kadınlara adli yardım desteği sağlayacağız, bu çerçevedeki davaları zaman aşımından ve mahkeme harç ve masraflarından muaf tutacağız. Tüm vatandaşlarımızı kapsayan bir aile avukatlığı sistemi oluşturacak, hukuki koruma sigorta sistemini genelleştireceğiz.
Evlenecek ihtiyaç sahibi gençlerimize kamu bankaları aracılığıyla 10 bin lira tutarında, 2 yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi alabilme imkanı getireceğiz. Annelerimiz, bacılarımız, kızlarını, oğullarını nasıl okutacağım, nasıl evlendireceğim diye kara kara düşünmeyecek. Vatandaşımızın aldığı sosyal yardım ve destekleri de aynen devam ettireceğiz. Muhtaç ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları harcama kartı Hilalkart imkanı sunacağız. Bu kartla vatandaşlarımız yer ay düzenli olarak diledikleri gibi alışverişlerini yapacak. Yetim ve öksüz evlatlarımıza aylık 100 lira bağlayacağız. Çocuk parası adı altında yapılan Şartlı Eğitim Yardımı ve Şartlı Sağlık Yardımı’nı en az 50 lira olacak şekilde artıracağız." dedi