Adana'da, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak gelen Suriyeliler için oluşturulan çadır kentte bayram heyecanı yaşandı. Suriyeli çocuklar, dağıtılan oyuncukları almak için adeta birbiriyle yarıştı.

Vali Mustafa Büyük, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile birlikte merkez Sarıçam ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeliler'in bayramını kutladı. Çadır kente girişinde bir grup Suriyeli ile tokalaşıp çocuklarını öpen Vali Büyük, buradaki konuşmasında ise bayramın birlik ve beraberliğin göstergesi olduğuna dikkat çekti. Suriye'deki savaşın bir an önce durması temennisinde bulunan Vali, burada kalanların da herkes gibi memleketlerinde bayram yapmasını temenni ettiğini söyledi.

Vali Büyük ve Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kadınların yoğun olarak katıldığı bayramlaşma ziyaretinde lokum ve şeker ikram etti. Bu arada, çocuklar Vali Büyük'ün korumalarınca dağıtılan oyuncukları almak için büyük çaba harcadı. Koruma polisinin de arada kaldığı oyuncak dağıtımında çocukların oyuncak kapma çabası katılanları hayretler içinde bıraktı.

Vali Büyük, daha sonra burada oluşturulan sağlık merkezini de gezerek yetkililerle bir süre görüştü, daha sonra ayrıldı.

Sarıçam ilçesindeki çadır kentte 12 bin Suriyeli barınıyor.