Kocatepe, "Kadınlar için İş Fırsatları Adım Adım Anadolu Kahramanmaraş Buluşması" programıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, kentteki "koruyucu aile" çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Kahramanmaraş'ta yuvada kalan 62 çocuğun "Koruyucu Aile" projesi kapsamında ailelere verildiğini anımsatan Kocatepe, "Artık her birinin başını sıvazlayacak bir anne babası var. Her biri anne, baba şefkatine kavuştu. Akşam evine gittiğinde bir odası var. Kendi yatağı var" diye konuştu.
     Yuvada çocuk kalmadığı için kapatıldığını ifade eden Kocatepe, şöyle konuştu:
     "Gururla ifade etmek istiyorum ki çocuk yuvasını kapattık. Bu kapatma işleminden mutluluk duyuyoruz. 'Keşke hep böyle kapatsak' diye düşünüyoruz. Burayı kadın sığınma evi ve yetiştirme yurtları için ön kabul merkezi yapıyoruz. Buraya gelen kadın ve çocuklar rehabilitasyon sürecinden sonra evlerine veya diğer kurumlara gidecekler."
    
     -"Bekleyen aileler var"-
    
     Kahramanmaraşlıların "Koruyucu Aile" projesinde "yüzlerini ağarttığını" vurgulayan Kocatepe, şunları kaydetti:
     "Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde yürütülen projeyi çok iyi tanıttık ve anlattık. Koruyucu Aile Projesi'nde Kahramanmaraş önder il oldu. Bizim gibi 62 çocuğu ailenin yanına yerleştiren bir başka il yok. Kahramanmaraş insanının vatanseverliği, insan sevgisi burada da kendini gösterdi. Müracaatların üçte birini karşılayabildik. 62 çocuğu yerleştirdik ama bize o kadar çok müracaat var ki bekleyen aileler var."