Çadır kentte oluşturulan eğitim tesislerindeki anasınıflarında Türkçe sayı saymayı, şarkı söylemeyi ve dua etmeyi öğrenen çocuklar, kendi ülkelerindeki müfradata göre de eğitimlerine devam ediyor.

Suriyeli çocuklar, eğitim tesislerini gezen Vali Şükrü Kocatepe'yi Türkçe "hoş geldiniz" diyerek karşıladı. Çocuklarla tek tek ilgilenen Kocatepe, söyledikleri Türkçe şarkılara da eşlik etti.

Daha sonra Kocatepe, çadır kentte düzenlenen hazır giysi kursunu tamamlayan Suriyeli kadınların sergini açtı.

Elbiseden örtülere, çocuk kıyafetlerinden yöresel giysilere kadar 6 ay boyunca Suriyeli kadınlar tarafından hazırlanan sergiyi gezen Kocatepe, emeği geçenleri tebrik etti.

Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyelilerin her türlü ihtiyacının Türkiye'nin geçmişine ve şanına yakışır şekilde karşılandığını söyledi.

Suriyelilere gıda ihtiyaçlarından eğitim faaliyetlerine kadar her alanda destek verildiğini belirten Kocatepe, şöyle devam etti:

"Çadır kentimizde geçen yıl sonbahar aylarında başlattığımız dikiş, nakış, trikotaj ve el sanatlarıyla ilgili kurslar devam ediyor. Kardeşlerimiz bugün diktikleri elbiseleri bize sergiliyor. Onları gördük. Gerçekten bizim halk eğitim bünyesinde açtığımız kurslardaki eserler kadar zengin, çeşitli ve birbirinden güzel eserler ortaya çıkarmışlar. Burada bizim öğretmenlerimizin çok büyük etkisi, katkısı var ama Suriyeli misafirlerimizin de kabiliyetli olduklarını görüyoruz. Bu güzel eserleri ortaya çıkardılar. Tebrik ediyoruz."

Çadır kentte 2 bin 300 öğrencinin bulunduğunu belirten Kocatepe, çocukların ilk ve orta eğitimlerini çadır kentte aldığını ifade etti. 

Yetişkinler için de kursların devam ettiğini anlatan Kocatepe, "Türkçe kurslarımız var. Onların da desteğiyle Türkçe kursları veriyoruz. Suriyeli mülteci kardeşlerimize Türkçe öğretiyoruz. Şu anda huzurlu bir çadır kent yaşamı var. Tabii gönülden dileğimiz, bir an önce kendi ülkelerine huzur geri gelir, oradaki problemleri ortadan kalkar ve kendi yurtlarına, yuvalarına ve yakınlarına kavuşurlar" diye konuştu.