Kırşehir Göç İdaresi Müdürlüğü 18 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Ahi Evran Mahallesinde hizmet vermeye başladı. Vali Necati Şentürk’ün Kırşehir Göç İdaresi İl Müdürlüğüne çalışmaları yerinde görmek için ziyaret etti.

Yabancıların Türkiye’ye girişleri, Türkiye’de kalışları ve Türkiye’den çıkışları ile Türkiye’den koruma talep eden yabancılara sağlanacak korumanın kapsamına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu gereğince İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kurulmuştu.

İl Müdür Vekili Osman Demir, Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün Göç İdaresi İl Müdürlüğüne gerçekleştirdiği inceleme ziyaretinde, “Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatının yapılandırılması çalışmalarının tamamlanmasıyla, 6458 sayılı Yabacılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında yabancılar ile ilgili işlemler Kırşehir’de Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte iken, 18 Mayıs 2015 tarihinden itibaren Kırşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğüne devredildiği.” bilgisini verdi.

Osman Demir, yabancılar şubesinden parmak izi takip cihazındaki verilerin alınarak İl Göç İdaresi Müdürlüğündeki cihaza aktarıldığı ve yabancıların işlemlerinin aksamaması için randevu belgelerinin hazırlanarak sisteme girildiğini, Kırşehir’de, Afganistan, Irak, Suriye gibi çeşitli ülkelerden gelen yaklaşık 3600 yabancı uyruklunun işlemlerinin yürütüldüğünü söyledi.

Kırşehir Göç İdaresi İl Müdürlüğünün çalışmalarını yerinde izleyen Vali Şentürk de konuşmasında, “Türkmen kardeşlerimizle birlikte şehrimizde bulunan yabancıların işlemlerinin seri şekilde yapılması ve aksaklık olmaması bizim için çok önemli. Burada yapılan iş kısa sürede öğrenilecek ve çalışmalar bu birimde seri şekilde yapılacak. Kesinlikle bu birimde herhangi bir mağduriyet yaşanmamasına özen gösterilecek. Din, dil, ırk ayrımı gözetilmeden çalışmalar yapılacak. Bu kurumda ki bütün giderler tarafımdan bizzat karşılanacak. Hizmetlerin yapılmasında kültür şehri Kırşehir öncü il olacak. İstiyorum ki bu kurumda da öncü il Kırşehir olsun, denilsin ki 'Kırşehir yeni yapılan proje ve müdürlüğe çok çabuk adapte oldu' denilmeli” dedi.