Uşak Valisi Seddar Yavuz, hak edenlerin hakkını alamadığı, hak etmeyenlerin aldığı bir düzenin adil bir düzen olamayacağını söyledi.

Vali Yavuz Uşak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Toplantısı'na katıldı

Kurum temsilcilerinden oluşan mütevelli heyet üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya başkanlık eden Vali Seddar Yavuz “Hakkın teslimi, üzerinde en fazla, en hassas durulması gereken bir konudur. Medeniyetimizin en önemli kavramlarından bir tanesi Hak ve adalet kavramıdır. Hakkın teslimi ve yerine getirilmesi bakımından kılı kırk yarmak gereken bir husustur” dedi.

Hak edenlerin hakkını alamadığı, hak etmeyenlerin aldığı bir düzenin adil bir düzen olamayacağını belirten Vali Yavuz, “Devletimiz ve hükümetimiz sosyal politikalara ağırlık vererek kimsesizlerin, yaşlıların, dul, yetim ve öksüzlerin, engellilerin fakir ve fukaranın taleplerinin karşılanması yönünde ciddi politikalar geliştirdi. Geliştirilen bu politikaların layıkı ile yerine getirilmesi öncelikli görevlerimizin arasındadır. Özellikle görevli personelimizin araştırma ve incelemelerini son derece titiz yapmaları, mütevelli heyetinin karar almasında önemli bir etkendir. İnceleme yapan arkadaşlarımızın hassasiyet göstermeleri çok önemdir. Vakıf yardımlarında teraziyi doğru tartmamız gerekir. Vakıflarda görev almak sorumluluk gerekmektedir. Kaynağın her bir kuruşunun çok dikkatli kullanılması sadece ve sadece hak edenlere verilmesi son derece önemlidir. Yaptığımız işin sorumluk duygusunu hissetmemiz gerekir. Vebali ağır bir iş yapıyoruz. İşimize çok iyi yoğunlaşmamız gerekir” diye konuştu.

Vali Seddar Yavuz’un konuşmasının ardından toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.