Kayseri Valiliği'nce, merkez birimler ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personeline Yeşilay Haftası münasebetiyle “Sigarayı Bırakmak İstiyorum” adı altında konferans düzenlendi.

Sigaranın zararları hakkında personeli bilgilendirmek, bilimsel verilerle psikolojik destek sağlamak ve bu sayede toplum sağlığına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı sigara konusunda toplum olarak yanlış bilinçlendirme olduğunu söyledi. Sigaranın bağımlılık yapan maddeler arasında en tehlikelisinin olduğunu belirten Vali Yardımcısı Avcı, sigara kullanımından dolayı ülke ekonomisinin uğramış olduğu zararın 8 milyar dolara ulaştığını kaydetti ve “yarın değil bugün” diyerek katılımcılara sigarayı biran önce bırakmaları gerektiğini belirtti.

Kayseri Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Türkiye’nin ilk ve tek sigara bıraktırma filmi olan “Bırakmak İstiyorum” filmi katılımcılara izletildi ve filmin hazırlanmasında emeği geçen Melikgazi Milli Eğitim Müdürlüğü Hakkı Altop Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni İzzet Özer katılımcıların sorularını yanıtladı.

Büyük bir ilgi ile izlenen filmin ardından İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Osman Demir tütün ve diğer bağımlılık yapıcı maddeler hakkında sunum yaptı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.