Van Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan ve park çalışmalarına ağırlık vermeye başladı. Yapımlarına başlanan Edremit Sahil Parkı, Koruluk Piknik alanı, Hoşap, Saray, Özalp ilçe parkları, Fidanlık Parkı, Fidanlık Parkı ikinci etabı, Akköprü Deresi ikinci etabı ve Van Kent Parkı çalışmaları 2015 yılında tamamlanması planlanıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı stratejik planı içerisinde açıkladığı yeşil alan ve park çalışmalarına devam ediyor. 2015 hedefleri içerisinde açıklanan parkların büyük bir bölümü biterken, bazı çalışmaların da ihaleleri yapılarak yıl sonunda tamamlanacak. Sadece kent merkezi değil, ilçelerde de park çalışmaları yapan büyükşehir, yıl sonuna kadar yapacağı çalışmalarla ilde kişi başına düşen yeşil alan miktarında önemli bir sıçrama yapacak. Edremit Sahil Parkı, Koruluk Piknik alanı, Fidanlık Parkı ikinci etabı, Hoşap, Saray, Özalp ilçe parkları, Fidanlık Parkı, Akköprü Deresi ikinci etabı ve Van Kent Parkı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bazı parklarda çalışmaların büyük bir bölümü tamamlanırken, bazı parkların da ihaleleri yapılarak çalışmalara başlandı.

'VAN KENT PARKI, KENTE NEFES ALDIRACAK'

Edremit yolu üzerinde, bölge hastanesi bitişiğinde, 40 bin metrekare alan üzerinde yapımına geçen yıl başlanan Van Kent Parkı, Ağustos ayı itibariyle tamamlanacak. Her yaş grubuna ve engellilerin kullanımına uygun olarak tasarlanan park, bölge hastanesinden gelecek hasta yakınları da dikkate alınarak halkın dinlenebileceği çok sayıda oturma mekanları tasarlandı. Aile bireylerinin birlikte, kaliteli zaman geçirebileceği çocuk oyun alanları, spor alanları ve satranç alanlarının da yapıldığı parkta, eğitim atölyeleri, amfi ve şenlik-festival alanları da bulunuyor.

EDREMİT SAHİL PARKI DA YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANIYOR

Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı içerisinde yapacağı önemli çalışmaların başında yer alan 'Edremit Sahil Parkı'nın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Edremit yolu üzerinde Merit Otel yanında Vangölü kıyısında bulunan 11 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan park yıl sonunda tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak. Genel olarak insanların dinlenebileceği bir alan olarak tasarlanmış ve manzara hakimiyetine göre oturma alanları oluşturularak, halkın Van Denizi buluşması sağlanacak. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Edremit Sahil Parkının tüm aydınlatma ve diğer enerji giderlerini güneş enerjisinden sağlayacak.

Van Büyükşehir Belediyesi, Gürpınar'ın Haşap Mahallesi, Özalp ve Saray ilçelerinde ilçe parklarını yapmaya başladı. Gürpınar ilçesi Güzelsu (Hoşap) Mahallesinde 17 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak olan park alanı 2015 yılı içerisinde tamamlanacak. Park alanında, piknik alanı, süs havuzları ve çocuk oyun grupları gibi halkımızın dinlenip vakit geçirebileceği mekanlar yer alacak.