Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Yaban Hayatı Bilgi Sistemi (YABİS) projesi ile entegre çalışacak ve sahipli hayvanların kaydedileceği bir veri tabanı sistemi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bursa il müdürlüğünce hazırlatılacak.

Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında oluşturulan Bursa İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı İbrahim Avcı başkanlığında bölge müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör başta olmak üzere, kurula üye kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin veteriner hekimleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda gündem öncesinde bölge müdürlüğü veteriner hekimlerince Bursa genelinde bölge müdürlüğünce konuya ilişkin yürütülen çalışmalar, denetimler ve değerlendirmeleri içeren sunum yapıldı. Yapılan gündem değerlendirmesi neticesinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yapılması kararlaştırılan kısırlaştırma istasyonlarına ilişkin projelerin bakanlığın onayına sunulmasına karar verildi. Ayrıca Bursa genelinde etkin olarak görev yapmak üzere ilgili kurum temsilcilerinden oluşacak bir denetim komisyonunun kurulması kararlaştırıldı.

Halen bakanlıkça yürütülen YABİS (Yaban Hayatı Bilgi Sistemi) projesi ile entegre olarak çalışacak sahipli hayvanların kaydedileceği bir veri tabanı sisteminin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğünce hazırlatılmasına ilişkin kararlar alındı.