Samsun'da soğuk ve yağışlı hava nedeniyle okullarda iptal edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri bir gün sonra güneş altında yapıldı.

23 Nisan sabahı soğuk ve yağışlı havanın Samsun'da da etkili olması nedeniyle okullar etkinliklerini iptal etmek zorunda kaldı. Etkinlikler için aylar öncesinden hazırlık yapılmasından dolayı okul yöneticileri, aldıkları karar doğrultusunda öğretmen ve öğrencilerin emeklerinin boşa gitmemesi için etkinliklerin 24 Nisan öğleden sonra yapılmasına karar verdi.

Söz konusu okullardan birisi olan İlkadım ilçesindeki Muzaffer Barışyurt İlköğretim Okulu süsleme ve etkinlikleriyle velilerden tam not aldı. Günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşma ve okunan şiirlerin ardından anaokulu başta olmak üzere tüm sınıfların öğrencileri tarafından hazırlanan Kafkas dansından halk oyunlarına, mehter takımından penguen dansına kadar onlarca gösteri hem öğrencilere hem de velilere keyifli dakikalar yaşattı. En çok alkışı ise duygulu bir şekilde şiirlerini okuyan 1-C sınıfı öğrencileri aldı.