Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yurt, yuva ve çocuk evlerinde barınan 7-13 yaş arası 42 çocuğa kayak malzemesi hediye etti. Çocuklar, Yakutiye Belediyesinin kayak imkanlarından yararlanarak kaymayı öğrenecek.

Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesinin 4 yıldır gelenekselleşen kayak kursları, bu yıl çok farklı bir kesime daha kapısını açtı. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yurt, yuva ve çocuk evlerinde barınan 7-13 yaş arasındaki 42 çocuk Yakutiye Belediyesinin kurslarında kayak eğitimi alacak. Çocuklar Yakutiye Kayak Kulübünün Palandöken dağında bulunan çadırına getirilerek kayak elbisesi ve kayak malzemelerini aldı. Hayatlarında ilk defa kayak yapacak olmanın sevincini yaşayan çocuklar belediye başkanı Korkut'a sunulan imkandan dolayı teşekkür etti.

Korunmaya muhtaç çocuklara kayak eğitimi verecekleri için mutlu olduklarını belirten Korkut, "Bu yavrularımız biraz daha fazla ilgiye muhtaç. Bu çocuklarımızın kar ve kış sporları ile tanışması için kayak takımlarını hediye ettik. Bu çocuklarımız kayak öğrenip, yaşıtlarıyla kayak yaparken kaynaşacaklar." dedi.