Yalova Emniyet Müdürlüğü, 40 öğrenciyi 'Bir Hilal Uğruna Toprağa Düşenlere Vefa' adlı sosyal projeyle Çanakkale’de, Gelibolu Şehitliği ve Assos-Truva Antik Kenti gezdirmeye götürdü.

Çanakkale şehitlerinin bıraktığı milli mücadele mirasının yerinde incelenip, gençleri gelecekte ailesine ve toplumuna faydalı, rasyonel, milli değerlere sahip bir şekilde kişilik kazanmaları hedefleyen projede, rehberler gençlere tarihi değerleri anlattı. Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan gezide, Çanakkale ve Gelibolu yarımadasındaki şehitlik ve müzeleri gezip tarih bilincini artırmak, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkarak benimsemelerini sağlamak, milli birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak, birlikte hareket etme kabiliyetini geliştirmek ve takım ruhunu aşılamak, öğrencilere hem tarihi görsel olarak öğretmek hem Çanakkale’de şehit yatan ecdadın bu vatan için ne büyük fedakarlık yaptığını aşılamak hedefleniyor.

Öğrencilerin sokaktan ve suçtan çekilmesi, uzaklaştırılması planlanıyor. İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri gençlere ve öğrencilere yönelik sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini belirtti.