Kayseri Talas Belediyesi tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası, 9-14 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Şampiyonayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Ali Dağı'nın yamaç paraşütü ve yelken kanat gibi havacılık sporlarında sadece ülkemiz değil, dünya çapında bir merkez olduğunu söyledi. Başkan Palancıoğlu, 6 gün sürecek yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi: "İlk gün açılış ve antrenman uçuşları olacak. Sonraki günler mesafe yarışları yapılacak. Ali Dağı'nda 2004 yılından bu yana ulusal ve uluslararası olmak üzere 10 kez yamaç paraşütü şampiyonası yapıldı. Bu yıl Rusya, İran, Fransa, İsviçre, Kazakistan ve Türkiye olmak üzere toplam 6 ülkeden 200'ün üzerinde başvuru oldu. Ama yarışmamıza 100 sporcuyu kabul edebildik. Bunlardan 11 kadın yarışmacı. Önümüzdeki yıl Avrupa şampiyonasına başvuracağız."

Başkan Palancıoğlu, Ali Dağı ile ilgili önemli bir müjdeyi de paylaşarak, "Ali Dağı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlıydı. 560 hektarlık alanın tahsisini belediye olarak aldık. Bu çok önemli bir gelişme. Önümüzdeki günlerde sözleşmesini imzalayacağız. Böylelikle dağda hazırladığımız birçok proje hızlanacak. 10 km'lik yürüyüş yolunu açma çalışmaları tamamlandı. Bu yol yangınlarda itfaiyeye hizmet de edecek. Ayrıca yürüyüş, bisiklet, binicilik ve fayton turları için kullanılacak. İnşallah Ali Dağı çok daha nitelikli bir merkez haline gelecek." şeklinde konuştu.

Başkan Palancıoğlu, sporla ilgili diğer çalışmalarından da bahsederek, "2030 yılında Türkiye'de obezitenin yüzde 65'e çıkacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle spor yapmak, sağlıkla yaşam için çok önemli. Bunun önüne geçmek için Ramazan ayından sonra Talas'ta obeziteyle mücadele kapsamında ödüllü diyet yarışması yapacağız. Herkes yarışmamıza katılabilir" ifadelerini kullandı.