Her gün kendilerine özel yaptırdıkları eşek arabasına binerek evlerinden 3 kilometre uzaktaki tarlalarına giden çift, birlikte meyve ağaçlarının bakımını yapıp, bostan ekiyor.
48 yıllık evli çiftin, gençlere örnek olacak beraberliği dikkati çekiyor.

Çakmaz çiftçi, yürüyerek gidemedikleri her yere, kendileri için yaptırdıkları eşek arabasıyla gidiyorlar.

Emine nine, eşeğe binemediği için, Ahmed dede ağaca tahta bir merdiven çakmış.

Nine, eşeğe binerken, Ahmet dede de eşeğin ipini tutuyor. 

Bahçedeki tek göz evde, taş ocakta pişen yemeği yiyen çift, her konuda birbirlerine yardımcı olarak hayatı paylaşmaya devam ediyor.

Dede Çakmaz, AA muhabirine, yıllardır çiftçilikle geçimlerini sağladıklarını belirterek, yaz aylarının gelmesiyle, tarla işlerinin başladığını hatırlattı. 

Çocuklarının evlenip, uzak ilçe ve illere göçtüğünü anlatan Çakmaz, 30 yıldır tüm ev ve tarla işlerini kendilerinin yaptığını kaydetti.

FOTO GALERİ

Tarlalarının köye 3 kilometre uzakta olduğunu dile getiren Çakmaz, "Sabah eşimle birlikte eşek arabamıza biniyor, evimizden çıkıp, tarlaya gidiyoruz. Eşim, eşeği sürüyor, ben ise arabaya biniyorum. İşlerimizde kimseden yardım almamaya çalışıyoruz. Eşim bana ben ona her konuda yardım oluyorum. Ben yorulduğumda o iş yapıyor. Bana yemek hazırlıyor. Allah ondan razı olsun" ifadelerini kullandı. 

Eşi yanında olduğundan bu işlerde çok yorulmadığını söyleyen Çakmaz, hayatı yıllardır acısıyla, tatlısıyla beraber paylaştıklarını, birbirlerine yardımcı olarak hayatı paylaştıklarını sözlerine ekledi.