Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, insanlığa ciddi katkılarda bulunan müstesna kişileri ölümsüzleştirmenin çok önemli olduğunu söyledi. Çetin, “Yaşar Kemal’imizi de keşke yaşarken yaşatsaydık.” dedi. Çetin, Özgecan Aslan’ın adını bilim merkezine vereceklerini, olimpiyat madalyalı boksör Turgut Aytaç’ın adını ise bir spor tesisinde yaşatacaklarını söyledi.

CHP Adana İl Başkanlığı görevine getirilmesinin ardından meclis üyeliğinden istifa eden Burhanettin Bulut, usta yazar Yaşar Kemal’in imzalayıp kendisine verdiği “Bugünlerde bahar indi” adlı tek şiir kitabını Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e armağan etti. Kendi yerine yedekten meclis üyesi olan Nazlı Pınar Ünlü’yle birlikte ziyaretine gelen Bulut’a Başkan Çetin, “Böylesine büyük bir ustanın kendi imzasını taşıyan bir kitabını almak, hele de o usta toprağa verilirken o hediyeyi almak öyle farklı ve güzel bir duygu ki anlatamam.” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, meclis üyelerine seslenirken, “Yaşar Kemal Çukurova’dan çıkan ortak değerimiz. Keşke yaşarken yaşatabilseydik ama yetişemedik. Önemli olan insanlığa katkı yapmış isimleri yaşarken yaşatmaktır. Yaşar Kemal adını büyük bir kültür merkezine vermeyi düşünüyoruz.” dedi.

Özgecan Aslan’ın adını, yapımı kısa sürede bitecek bilim merkezine, MHP’li üye İsmail Hakkı Gözübatı’nın önerisi üzerine, olimpiyat madalyalı boksör Turgut Aytaç’ın adını da bir spor tesisine verebileceklerini söyledi. Çukurova’nın bereketli topraklarından çıkan Orhan Kemal’in adını mevcut kültür merkezine verdiklerini, yine Adana’nın yetiştirdiği usta karikatürist Turhan Selçuk’un adının ise Sanat Okulu’na verildiğini hatırlatan Başkan Soner Çetin, “Bir romancı, usta bir edebiyatçı olmanın ötesinde insanlığa mal olmuş Yaşar Kemal’i de adına uygun bir görkemle anacağımızı buradan söylemek isterim. O sadece Çukurova’nın değil, tüm Türkiye’nin ve hatta insanlığın sesiydi.” dedi.