Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, Pozantı ve yaylalarının içme suyu sorununu öncelikleri içerisinde bulundurduklarını belirterek, "Susuzluk sorunu çeken, yayla ve deniz turizmi yaygın olan yerlerin su problemlerini en iyi hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, Pozantı’ya giderek ASKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde inceledi. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’la birlikte inceleme yapan Rahmi Pekar, göreve geldikleri günden itibaren ilçede yapılan tüm hizmetleri değerlendirdi.

Yaz turizmi olan bölgelerin içerisinde en önde gelen yerlerden Pozantı ve yaylalarının içme suyu sorununu öncelikleri içerisinde bulundurduklarını ifade eden Genel Müdür Rahmi Pekar, "Özellikle Tekir’in nüfusu yaz aylarında 250 bini buluyor. Akçatekir yaylası da yine nüfusun yoğun olduğu ve suyun yetersiz kaldığı bir yer. Uzun zamandır bu bölgelerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız tespitlerden mevcut pompaların ihtiyacı karşılamadığını gördük. Kısa bir zamanımız vardı ve bu sırada yenileme yapmamız çok zordu. Ancak çalışma arkadaşlarım özverili çalışmaları doğrultusunda mevcut tesisi en iyi hale getirdiler. Vatandaşlarımıza müjdeyi verebiliriz. Susuzluk sorunu çeken, yayla ve deniz turizmi yaygın olan yerlerin su problemlerini en iyi hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.’’ şeklinde konuştu.

SU SORUNU TARİH OLACAK

İncelemeler sırasında ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’a eşlik eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ‘’İlçemize verilen hizmetlerden dolayı çok memnunuz. Yayla turizminin geliştiği bir bölgeyiz ve yaz dönemlerinde nüfusumuzda yoğun bir artık oluyor. Bugüne kadar vatandaşlarımız ciddi su sıkıntısı çekiyordu. Ancak bundan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ve Genel Müdür Rahmi Pekar’ın gayretli çalışmaları sayesinde bu sorunlar tarih olacak. Emeği geçen herkese tüm vatandaşlar adına çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, yapılan etüt çalışmaları neticesinde pompaların ne denli yetersiz olduğunu görerek bu konuda çalışma başlattı. Şekerpınar’da su kaynağından 800 metre kottan bin 400 metrede bulunan Tekir içme suyu deposuna su iletiliyor. Akçatekir’e ise 3 ayrı terfi istasyonu ile su ulaştırılıyor. Tüm bu istasyonların pompa sistemleri yenilendi. Yedekli olmak üzere her istasyona 3’er adet, toplamda 9 adet tamamen Türk mühendislerin yapmış olduğu santrifüj pompalar kullanıldı. Sistem haziran ayının başında devreye alınarak işler hale getirildi.

Vatandaşlar ASKİ’nin yaptığı çalışmaların sonucunda Tekir ve Akçatekir yaylalarında kesintisiz bir şekilde su ihtiyaçlarını karşılayabilecek.