Yüzlerce kişi gecenin geç saatlerinde 'sucuk ekmek' yapmak için Yedi Kuyulara akın ederken, Off Road ekipleride karın tadını dağa tırmanarak yaşadı.

Şehrin yapılamaz denilen en 3 büyük projesinden biri olan ve yapılarak geçen yıl 730 bin kişiyi ağırlayan Yedikuyular Kayak Merkezi, şehirdeki kasapların işlerini hızlandırdı. Merkez, tam kapasite ile çalıştığı takdirde şehirde günlük 500 kg hafta sonları ise 1 ton sucuk tüketiliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un şehre kazandırıldığı prestij projesi olan Yedikuyular Kayak Merkezi, sucuk tutkunlarının uğrak mekanı oldu. Havaların soğuması ve kayak merkezinde kar kalınlığının yer yer 50 CM bulması sucuk severleri Yedikuyulara çekti. Gecenin geç saatlerinde Haber 46 ekibinin çektiği fotoğraflar ise bu yıl kalabalığın geçen yıla göre 2 kat olacağının en temel işaretiydi. Sucuk yapmak için ayrılan alanlarının neredeyse tamamı gece bile doluydu. Şehir merkezine 15 KM olan ve birinci etabı açık olan Kayak Merkezine bu sene gelmesi beklenen turist sayısı ise 1 milyon civarı. Bu rakama şehir merkezi ve ilçelerden gelenlerin eklendi zaman ise sayının 2 milyonu bulması bekleniyor.  
Sucuk satışları hakkında konuşan bir yetkili ise şunları belirtti: “Kahramanmaraş’ımızın yöresel ürünü olan, diğer illerimizin sucuk olarak tabir ettiği, Kahramanmaraş’ta kasaplarımızın özel baharatlarla yapmış olduğu İrişkit (sucuk) satışlarımızda önceki yıllara göre çok ciddi bir artış olmuştur. Bunun en büyük artış sebebi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un şehrimize kazandırmış olduğu Yedikuyular Kayak Merkezi çok etkili olmuştur. Önceki yıllara oranla bu yıl daha çok irişkit satışı yaşanmıştır. Fatih Mehmet Erkoç’un şehre kazandırmış olduğu Yedikuyular Kayak Merkezi, hem kent ekonomisine hem de kasaplarımızın ekonomisine büyük bir katkı sağlamıştır. İnsanlar daha önceki yıllarda hafta sonlarını piknik alanı olarak mesire alanlarını falan kullanıyorlardı, şimdi ise sadece hafta sonları değil, hafta içleri bile Yedikuyular Kayak Merkezi vatandaşlarımızın uğrak noktası oluyor. Kayak Merkezinde ise vatandaşlardan tarafından İrişkit’e büyük bir talep oluyor. Dolayısıyla da kasaplarımızın en satışı yapamadığı şu günlerde İrişkit satışı yapması bizim açımızdan çok iyi oluyor. Şuan kasapları ayakta tutan İrişkit satışları. İnşallah bundan sonraki günlerde de satışlarımız daha çok olur, kayak merkezimize vatandaşlar daha çok gelir ve daha İrişkit yerler, bu sayede hem kent ekonomisi hem de kasaplarımızın ekonomisi istediği gibi olur”