Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampını gezen ve incelemelerde bulunan Vali İbrahim Şahin, yemek servisi yaparak iftarı gençlerle birlikte burada yaptı.

İftar yemeğinin ardından Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampı Konferans Salonu’nda kampa katılan gençlerle sohbet eden Vali Şahin, “Özellikle Samsun dışından gelen değerli kardeşlerim, bu akşam sizlerle beraber olmak çok güzel. Güneydoğulu kardeşlerim; Bu akşam sizleri burada görmek, sizleri misafir etmek ve sizleri ağırlamak ayrı bir güzel. Buraya gelmişken şehrimizi ve çevrenizi gezme fırsatı bulun. Burada güzel arkadaşlıklar edinin. Gençliğinizi doya doya yaşayın. Ama en zirve noktada da öğrenilmesi gerekenleri öğrenin. Burada hocalarınız tarafından sizlere bazı kurslar verilecek, bu kurslarda hocalarınızın bildiklerinin üstünde onlardan bilgi almaya çalışınız. Çünkü ileride bunun çok faydalarını göreceksiniz.” dedi.

İdareciler olarak en büyük amaç ve gayelerinin gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmelerini sağlamak olduğunu hatırlatan Şahin, “İnşallah bu kamp sizler için çok verimli bir şekilde geçer. Burada arkadaşlıklarınızı geliştirin. Ben Güneydoğu’da da görev yapmış bir ağabeyiniz olarak, sevgili gençler; sizlerden istirhamım bu ülkede birlikte yaşamak zorundayız. Eğer öyleyse el ele vereceğiz ve bu ülkeyi birlikte kalkındıracağız. Yoksa yıkılmakta olan bir binayı her birimiz ayrı, ayrı sallarsak bina sadece üzerimize yıkılır. Onun için siz siz olun bu ülkenin, bu coğrafyanın, bu toprakların kıymetini bilin. El ele verelim bu ülkeyi, bu vatanı yüceltelim.” diye konuştu.

İftar proğramına ayrıca, 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, 19 Mayıs Garnizon Komutan Vekili J. Ütğm. Abdullah Tekelier, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri ve gençler katıldı.