AMAÇ ÇERKES KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK
Samsun Çerkes Derneği Başkanı Sedat Uygun, Çerkes kültürünü yaşatmakta ilk kendilerinin öncü olması gerektiğini söyleyerek yeni doğan oğluna Çerkes ismi verdi.

NÜFUS CÜZDANINIDA ÇIKARDILAR

Samsun Çerkes Derneği Başkanı Sedat Uygun ile Ebru Köksal Uygun çiftinin geçen hafta bir erkek çocukları dünyaya geldi. Uygun ailesi ortak karar alarak baba Sedat Uygun’un kendi sülale adı olan Abrek ve mitolojik bir isim olan Tlepş adlarını çocuklarına vererek Abrek Tlepş Uygun olarak oğullarının nüfus cüzdanını da çıkardılar.

Samsun Çerkes Derneğinin, Türkiye'de ki Çerkes Diasporasının temsilcisi olan 62 aktif derneği bulunan, Kafkas Dernekleri Federasyonunun bir üyesi olduğunu vurgulayan Başkan Uygun, “Yönetim olarak Samsun Kafkas Derneği ismini, Samsun Çerkes Derneği olarak değiştirerek 3 yıl önce görevi büyüklerimizden devraldık. Her alanda kültürümüzü yaşatmak ve tanıtmak için çalışıyoruz” dedi.  Derneklerinin;  kültürlerinin yaşaması için ücretsiz olarak dil ve dans kursları ile bilimsel seminerler düzenlediğini de hatırlatan Uygun:” bu bağlamda bizlerde kişisel olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Bu yüzden eşimle ortak karar alarak yeni doğan oğlumuza sülale adım olan Abrek ve mitolojik bir isim olan Tlepş adlarını vererek Abrek Tlepş Uygun olarak nüfus cüzdanını da çıkardık” diye konuştu.