Yenimahalle Belediyesi, ilçeye kazandıracağı Planetaryum (Gezegenevi) ile uzaya götürecek. İlçe genelindeki okulların ve öğrencilerin ücretsiz olarak yararlanabileceği planetaryumun Eylül ayında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Yenimahalle Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütecek proje ile Yenimahalle’ye bir uzay çadırı kurulacak. Ziyaretçilerinin uzay hakkında her şeyi öğrenecekleri ve farklı bir tecrübe yaşayacakları planetaryum çadırı, her bölgedeki öğrencilere Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde randevu sistemiyle ücretsiz olarak hizmet verecek.

Planetaryumda özel bir yansıtıcı yardımıyla güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsü izlenebilecek. Uzay meraklısı öğrencilerin uğrak mekanı olacak gezegenevi, simülasyonlar sayesinde ziyaretçilerini uzay yolculuğuna çıkaracak. Uzay hakkında merak ettikleri her şeyi öğrenecek olan öğrenciler, aynı zamanda 3 boyutlu 360 derecelik görüntü ile keşfe çıkacak. Evrendeki Vaha, Karadelikler, Zula Devriyesi gibi görsel yönden zengin filmler, Yenimahalle’nin minik uzay kaşiflerine bir gösteri sunacak.

PERSONELE EĞİTİMLER BAŞLADI

İlçe genelindeki okulların ve öğrencilerin ücretsiz olarak yararlanabileceği planetaryumun Eylül ayında faaliyete geçmesi bekleniyor. Hazırlıklarına son sürat devam eden belediye, burada görev yapacak personeline de eğitim veriyor.