Yenimahalle Belediyesi, tam donanımlı spor kompleksleriyle Yenimahalle halkına sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor. Farklı spor branşları ile vatandaşlara hizmet veren tesislerden Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisi’nde şu aralar moda, insanity.

Türkiye’e yeni bir spor olan ve yağ yakıcı hareketleriyle dikkat çeken bu sporu, Batıkentliler sevdi. Vücudun bütün bölgelerini çalıştıran ve kısa sürede sonuç veren bu spor sayesinde kilo probleminden kurtulan, fit ve sağlık bir vücuda kavuşanların sayısı arttı.

Spor Hocası Kadir Şimşek gözetiminde salı, perşembe, pazar olmak üzere haftanın 3 günü yapılan ve 50 dakika süren sporun, 20 üyesi bulunuyor. Şimdilik sadece kadınların ilgi gösterdiği kursta, talep olması halinde erkekler için de ders saatleri belirlenecek. İnsanityi yüksek sesli bir müzikle yapılan, eğlenceli ve yüksek eforlu bir spor olarak tanımlayan Spor Hocası Şimşek, öğrencileriyle tek tek ilgileniyor. Aynı zamanda tekvando ve kickboks hocası olduğunu da kaydeden Şimşek, dersi sırasında bu sporlardan hareketlerle de İnsanity’e yeni bir boyut getiriyor.

3 AYDA 12 KİLO VERDİ

Tesiste fitness kursuna devam ederken insanity ile tanışan Çiğdem Alınoğlu, bu spor sayesinde 3 ayda 12 kilo verdiğini söyledi. 70 kilodan 58 kiloya düşen ve yemek yiyerek zayıflayan Alınoğlu, 4 beden küçüldüğünü ve gardırobunu yenilediğini belirtti.
Arkadaşlarının tavsiyesiyle kursa başlayan Özlem Taş ise insanity sayesinde 6 ayda 13 kilo verdi. Hedeflediği kiloya ulaşmanın mutluluğunu yaşayan Taş, “Hocamız çok disiplinli. Bugün bu kiloya ulaşmamda onun da payı çok büyük. Böyle bir tesisi hizmete sunduğu için ve bizi bu sporlarla tanıştırdığı için Yenimahalle Belediyesi’ne teşekkür ederiz.” dedi.

KONDİSYONU ARTTI

6 yıl profesyonel voleybol oynayan Doğa Şahin de insanityden vazgeçemeyenlerden. Bu sporla tanıştıktan sonra kondisyonunun arttığını kaydeden Şahin, “2 aydır bu sporu yapıyorum ve çok faydasını gördüm. Vücudum incelip, sıkılaştı.”ifadelerini kullandı.