Yenimahalle Belediyesi tarafından yeni doğum yapmış ya da yapacak anne adaylarına destek olmak amacıyla başlatılan ‘Merhaba Bebek’ projesinin ilk şanslı bebeği Simay bebek oldu.

Çiğdemtepe mahallesinde yaşayan Kübra-Oğuz Kuyar çiftinin ikinci çocukları Simay bebeğe, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar sürpriz yaptı. 12 gün önce dünyaya gözlerini açan bebeği evinde ziyaret eden Başkan Yaşar, bebeğe altınını taktı, hediyelerini verdi.

Minik bebeği kucağına alan, öpüp koklayan Yaşar aileye göz aydınlığı dileyerek bebeğin vatana, millete hayırlı bir evlat olmasını diledi. Çocuk yapmanın, o sorumluluğu almanın çok zor olduğunu ifade eden Yaşar, “Ülkemizde 3 çocuk tavsiyeleri yapılıyor ancak sorumluluğunu alamayacağınız çocuk, sokağa atmakla eşdeğerdir. Allah 2 çocuğunuza da uzun ömürler versin. Biz gücümüz yettiği kadar destek olmaya çalışıyoruz.” dedi.

'SADECE MERAK EDİP ARADIM'

Hastane çıkış seti ve anne çantasından oluşan hediyeleri alan Simay bebeğin annesi Kübra Hanım, gördükleri ilgi karşısında şaşkınlığını ve sevincini ifade etti. Hastaneden eve dönerken belediyenin Merhaba Bebek projesinin afişlerini gördüğünü söyleyen Anne Kuyar, “Sadece merak edip aradım. Gerçekten yapılıyor mu, yoksa bunlar sadece reklam mı diye düşünmüştüm. Arar aramaz bize geri dönüş yapıldı. Hediyeler bir tarafa Başkanımızın evimize gelmesi bizi çok onurlandırdı. Allah razı olsun. Başkanımıza ve tüm ekibine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Projeden yararlanmak isteyenler, 444 93 64’ü arayarak bebeklerinin doğum tarihini ve cinsiyetini belirtmeleri suretiyle projeden yararlanabilecek. 0-3 ay arasındaki bütün bebeklere verilecek olan hediyelerin teslimi sırasında vatandaşlardan ikametgah belgesi ve doğum belgesi istenecek.