Yenimahalle Belediyesi, bünyesinde barındırdığı Batıkent Anaokulu, Şehit Yüzbaşı İlker Aydın Anaokulu ve 80’inci Yıl Anaokulu’nun 150 minik öğrencisini Yakacık Mesire Alanı’nda piknikte buluşturdu.

Güzel havada pikniğin tadını çıkartan çocuklar, birbirinden renkli oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi. Öğretmenleri eşliğinde gruplara ayrılarak mesire alanı içerisinde bulunan oyun parkında trambolinden su balonuna, rodeodan şişme oyuncaklara kadar birçok oyuncakta eğlenen minikler, kahkahaların havada uçuştuğu şişme rodeo oyununda düşmemek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Açık havada çimlerin üzerinde top oynamayı ve ip atlamayı da ihmal etmeyen çocuklar, piknik sefası ile hem eğlendi hem de yeni arkadaşlıklar kurdu. Günden güne betonlaşan şehirlerde ayakları toprağa basan çocuklar, yemeklerini de iştahla yiyerek, yeşillikler içinde yürüdü.

BİR ÇOCUK APARTMANDAN ÇIKMA FIRSATI BULAMIYOR

Çocukların gelişimi için yapılan organizasyonların çok faydalı olduğunun altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, “Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılmış bir yatırımdır. En büyük arzumuz geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim görebilmesidir. Bu tür organizasyonlar çocuklar için çok faydalı. Birçok çalışan anne-babanın çocuğu hafta içinde apartmandan dışarı çıkma fırsatı bile bulamıyor. Açık havada düzenlediğimiz pikniklerde çocuklar, hem doğadan faydalanıyor hem de stres atarak hoşça vakit geçiriyor.” dedi.