Side'de yaşayan yerleşik Alman ve Hollandalılar sokak köpeklerine sahip çıkalım kampanyası başlattı. Side Yerleşik Yabancılar Sokak Köpekleri'ne Sahip Çıkma Platformu Başkanı Maria Sunder, Side'de yaşayan 170 yerleşik yabancının sokak köpeklerine sahip çıkma kampanyası başlattıklarını söyledi.

Bölgede yaşayan sokak köpeklerinin kış döneminde en fazla sıkıntılarının yiyecek bulma sorunu olduğunu belirten Sunder, sokak köpeklerinin araç çarpması ve başka nedenlere bağlı hayatlarını kaybetmemesi için doğum yapan sokak köpeklerinin yavrularına sahip çıkmak için 'evlat edinme' çalışması da yaptıklarını kaydetti.

Köpeklerin doğal yaşamda bir denge unsuru olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Sunder, ayrıca veteriner hekim anlaşmalı olarak ta sokak köpeklerinin aşılama çalışmasını yakından takip ettiklerini ifade etti. Sunder, "Kampanya ile sokak köpeklerinin aç ve susuz kalmasını önlemeyi hedefliyoruz. Yiyecek bulmada bazı otellerle görüşmek yaptık kullanılmayan yiyeceklerini alarak sahipsiz köpeklere veriyoruz. Ayrıca gönüllü Alman ve Hollandalı aileler kendi imkanları ölçüsünde köpek maması alarak besleme yapıyor. Sokak köpeklerine sahip çıkılmasını istiyoruz. Bu gönüllülük işi, herkesi sokak köpeklerine sahip çıkmasını istiyoruz." diye konuştu.