Adana’nın Yeşiloba Mahallesi’nde Fransız işgali sırasında şehit düşen Adanalılar katliamın 95’inci yılında törenle anıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Valiliği tarafından 2011 yılında, şehitlik müzesi ve kütüphanesi olarak halkın hizmetine açılan Yeşiloba Şehitliği’nde, 1920 yılında Yeşiloba’da şehit düşenler için anma töreni yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana’nın kültürel ve tarihi mirasına her zaman sahip çıkacaklarını ifade ederek, “Toprağa düşmüş, bu bayrak için savaşmış, bu topraklara düşman bayrağı sallandırmamış şehitlerimizi her zaman minnet ve saygı ile anıyoruz. 95 yıl sonra burada bu vatana göz dikenlerin zulmüne uğrayan şehitlerimizi anıyoruz. Bayrak ve vatan için hayatlarını feda edenler ölümsüzdür, ebedidir. Bize düşen onların isimlerini ilelebet yaşatmaktır.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürü Yusuf Delikoca da şunları söyledi: “Buranın adı şehitlik ama burada bir şehit mezarı yok. Çünkü 11 Haziran 1920 tarihinde burada şehit edilen onlarca insanımız kağnı arabaları ile Küçükdikili’ye taşınıp, orada topluca gömülmüşlerdir. Burada insanımız haksız ve hukuksuz bir şekilde Adana’nın işgal edildiği günlerde katledilmişlerdir. Hepsini saygı ile anıyor ve Allah’tan rahmet diliyoruz. Halkımızın şehitlerimizi anarak, müzemizi ve kütüphanemizi ziyaret etmesini istiyoruz.”