Yeter İspir isimli 115 yaşındaki yaşlı ninenin kızı Fadime Polat, yaptığı açıklamada, Annesinin 2 yıl önce geçirdiği bir kaza sonucu bel kemiğinin zedelendiğini, bunun ardından vücut direncinin düştüğünü belirtti.

Polat, Doktorun ameliyatın riskli olduğunu söylediğini bu nedenle evde doğal yöntemlerle tedaviye devam ettiklerini ifade ederek, annesinin 32 yıl önce babasını kaybettikten sonra yanına yerleştiğini ve  2 yıl öncesine kadar her türlü ihtiyacını kimseden yardım almadan kendisinin karşıladığını aktardı.

Köyde yaşayan ağabeyisi dışında annesini kimsenin ziyaret etmediğini anlatan Polat, rahatsılanmadan önce kendisinin en büyük destekçisi olduğunu anımsatarak, "Düşmeden önce evimin bekçisi gibiydi, o zamana kadar ibadetini yapıyor ve her türlü ihtiyacını kendisi karşılıyordu. Vakit namazlarını kılar, oruçlarını hiç aksatmazdı çocuklara sürekli yol gösterirdi." diye konuştu.

- "81 yaşındaki ablam benden genç"


Ailenin en küçük çocuğu olmasına rağmen çok yıprandığını ve 81 yaşındaki ablasının kendisinden genç göründüğünü  anlatan Polat, belindeki rahatsızlıktan dolayı ameliyat olması gerektiğini ancak annesine bakacak kimsenin olmadığı için olamadığını sözlerine ekledi.

"5 yıl öncesine kadar keçileri otlatırdı"

İspir'in damadı Mehmet Polat ise kayın validesinin bu gün bile doğal ürünlerle beslendiğini belirterek, "Tereyağını, balı çok sever. Annem 5 yıl öncesine kadar keçilerimiz vardı onları  otlatırdı.  Onun yaşama sarılışı bizlere de şevk veriyor” diye konuştu.