Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hazırladığı Çocuk Evleri Projesi kapsamında kapatılan yetiştirme yurdu ve yuvalardaki çocuklar, standartları yüksek apartman dairelerine nakledilmeye başlandı. Evlerde, Bakanlık tarafından görevlendirilen manevi anneler ve 6 çocuk yaşıyor. Böylece, çeşitli nedenlerle kimsesiz kalan çocuklar yaşamlarının aile ortamında sürdürülmesi hedefleniyor.  

Aile ortamını aratmayan evlere nakledilen çocukların tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor. 

Kahramanmaraş ise yurt ve yuvaların evlere dönüşümünde öncü kentler arasında yer alıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki yurt ve yuvaların geçen yıl kapatıldığını belirtti.

Çocuklardan bir bölümünün koruyucu aileye verildiğini bir kısmının da evlat edindiğini hatırlatan Sertpolat, şöyle konuştu:

"Bunun yanında evlatlarımızın bazısı 'Çocuk Evleri Projesi' kapsamında apartman dairelerine yerleştirilmeye başlandı. Bu kapsamda ilimizde 6 ev oluşturuldu. Her evde 6 çocuk ve 2 manevi anne kalıyor. Görevliler üniversite mezunu ve 24 saat çocuklarla beraber. Eğitimden yemeğe, temizliğinden diğer birçok ihtiyaçları karşılanıyor. Çocuklarımız yaşamlarını aile ortamında standardı yüksek apartman dairesinde sürdürüyor."

Sertpolat, evlerde barınan çocukların eğitimlerine de önem verdiklerini sözlerine ekledi.