Hatay'ın Erzin ilçesinde Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin Suriyeli mülteciler için başlattığı yardım kampanyası Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya'yı duygulandırdı.

Cumhuriyet İlkokulu'nda eğitim gören Suriyeli çocuklara yapılan yardım programına katılan Asarkaya burada duygulu anlar yaşadı. Çocukların üzerinde mont olmadığını ve ayakkabılarının yırtık olduğunu gören Asarkaya’nın gözleri doldu. Atatürk Ortaokulu okul personeli ve öğrencileri, ülkelerindeki iç Savaş nedeniyle, Suriye'den Türkiye'ye göç eden ailelere şefkat elini uzattı. İlçede yaşayan yüzlerce Suriyelinin dramına sessiz kalmayan okul yetkilileri örnek alınacak bir çalışma yaptı. Bir öğrencinin fikri ile başlayan yardım isteği kısa sürede çığ gibi büyüdü. Okul personeli, Okul Aile birliği, öğrencilerin ve esnafların desteği ile 300 paket yardım toplandı. Toplanan yardımlar cumhuriyet ilkokuluna getirilerek burada eğitim gören Suriyeli çocuklara teslim edildi. Programa ilçe Milli eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya’da katıldı. Çocuklarla yakından ilgilenen Asarkaya, yardımların dağıtıldığı sırada duygulu anlar yaşadı. Çocukların üzerinde mont olmadığını ve ayakkabılarının yırtık olduğunu gören Asarkaya’nın gözleri doldu.
Atatürk Ortaokulu personelinin takdir edilecek bir iş yaptığını söyleyen Asarkaya, "Bu işte emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum. Yardıma muhtaç insanları görmek, ilçede böyle insanların bulunduğunu bilmek büyük bir erdemliktir. Bir öğrencinin isteği ile başlayan yardım isteği çığ gibi büyümüş. Yardımı dağıttığımız sırada Suriyeli çocukların sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Okul personelimiz bugün bu çocukları sevindirdi Allah’ta hem dünyada hem ahrette bu yardımda emeği geçenleri sevindirsin." ifadelerini kullandı.