Antaly'daki Yörükler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Duman, “Ana gövdesine yabancılaşmış hiçbir sürgün meyve vermez.” diyerek bir çoban ateşi yaktıklarını, Türk milletinin devletiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğünün bir teminat ve garantisi olarak yanan ateş sönmediği sürece birarada olunacağını söyledi. Antalya Yörükler Derneği üyeleri, yemekli toplantıda biraraya gelerek 2015 yılında yapılacak etkinlikleri konuştu. Üyelerin kendilerini tanıttığı ve temennilerini ilettiği toplantıda birlik ve beraberliğe dikkat çekildi.

Dernek Başkanı Duman, burada yaptığı konuşmada, “Sivil toplum kuruluşlarının oluşumu, çağımızın bir davetidir. Artık toplumlar, seslerini sivil örgütlenmeyle duyuruyorlar. Bu anlamda Yörükler Derneği, 'Ana gövdesine yabancılaşmış hiçbir sürgün meyve vermez' düşüncesinden hareketle ana gövdemize yabancılaşmadan, bu topraklarda kültürel bir devinim hareketi başlatmış ve bir çoban ateşi yakmıştır. Türk milletinin devletiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğünün bir teminat ve garantisi olarak yanan bu çoban ateşi sönmediği sürece, bu topraklarda yaşayan bütün insanlarımız için bir kardeşlik projesi olarak bizi birarada tutacaktır.” dedi.

Abdullah Duman, 22 yıl önce kurulan derneğin birçok sosyal projeyi hayata geçirdiğini, önümüzdeki aylarda da etkinlikler için hazırlık yaptıklarını söyledi. Duman, 12 Şubat 2015 günü gençlik kollarıyla birlikte Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde gençlik şöleni, 17 Mart’ta ise Yeni Mahalle Kültür Merkezi’nde Çanakkale şehitlerini anma günü düzenleyeceklerini söyledi. Dernek üyeleri, toplantını sonunda beraber fotoğraf çektirdi.