Newsweek gazetesinin hazırladığı sıralamada, YouTube’da çeşitli zamanlarda yayınlanan vede çok hızlı bir şekilde izlenme rekorları kıran videolara yer verildi.

Sıralamaya göre ilk 2005’ yılında Brezilya milli takımında forma giyen Ronaldinho’nun yapmış olduğu antrenmanın görüntülendiği, ‘Ronaldinho - Touch of Gold’ isimli video ile başlandı. Bir ara video kaldırılmış, fakat daha sonra tekrardan yayınlanmıştı.

2006-2007 yılı döneminde ise komedyen Judson Laipply’nin 6 dakika boyunca 20. yüzyılın danslarının başlıca hareketlerini görüntülediği video kısa zamanda Youtube fenomeni oldu.

Sıralamaya göre 2008’yılının en çok izlenen video ise şarkıcı Avril Lavigne’nin ‘Girlfriend’ isimli klibi oldu.

2009’yılında bir İngiliz ailenin paylaştığı, küçük bir çocuğun abisinin parmağını ısırırken görüntülendiği video, izlemelerde bir zaman ilk sırada yer almaya devam eden müziksiz en son video oldu.

2010’yılında ise bu videonun yerini Lady Gaga’nın ‘Bad Romance’ isimli klipi aldı vede o zamandan itibaren müzik klipleri, birinciliği farklı içerikli videolara kaptırmadı.

2010 yılı ve 2011 döneminde dünya izlenme rekorlarını kıran video, Justin Bieber’in ‘Baby’ parçası oldu.

2012’yılında ise bu parçanın yerini, ilk defa 1 milyar dan daha çok izlenen video olan, Güney Koreli şarkıcı Psy’ın söylediği ‘Gangnam Style’ isimli klip aldı.

2017 yılının fenomeni ise Luis Fonsi vede Daddy Yankee’nin yayınladıkları ‘Despacito’ klipi, 6 milyar dan daha çok izlenerek mutlak liderliğe ulaşan video oldu.