Yozgat Devlet Hastanesinde engelli vatandaşların hastaneye rahatlıkla geliş gidişlerini kolaylaştırmak için yapılan çevre düzenlemesi tamamlandı.

Hastanede yatalak ve yürüme engeli olan hastalar için binanın fiziki yetersizliği nedeniyle, sedye ve tekerlekli sandalye acil servis girişinde bulunuyordu. Bu yüzden engelli hastalar, işlemleri için acil servis girişinden geçiş yaparak polikliniklere gitmeleri hem engelli hastalar için sıkıntı oluyor hem de acil servis işleyişinin aksamasına ve mesafenin de uzaması gibi birçok problemleri beraberinde getiriyordu. Yapılan yeni düzenleme ile ana giriş kapısında bulunan oto parkı daha geri çekilerek yeni bir rampa yapıldı. Tekerlekli sandalyeler, ana giriş kısmına yerleştirilerek hizmete kolay erişimi sağlanmış oldu.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada, amaçlarının vatandaşlara daha kaliteli hizmeti sunmak olduğunu vurguladı. Hastanenin fiziki yetersizliği nedeniyle zaman zaman yaşanan sorunların yeni yapılan şehir hastanesinin hizmete açılmasıyla ortadan kalkacağını ifade eden Dr. Kurca, "Yeni yapılan hastanemizin hizmete açılmasıyla burada daha kaliteli sağlık hizmeti verilecektir. Peygamber Efendimiz (sav)’in güzel bir hadisi vardır. 'Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz' demiştir. Biz de biliyoruz ki sağlık dinamik bir güçtür. Şehir hastanesine geçeceğimiz süreye kadar, vatandaşlarımızın yararına olan bütün düzenlemeleri yapmaya devam edeceğiz. Amacımız vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunabilmektir." dedi.