Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) basın iletişim birimi Konya’da düzenlenen 4. Basın ve İletişim Bölgesel Çalıştay Toplantısı'na katıldı.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, hastanelerde basın ve iletişim birimi oluşturmasının ardından basın ve iletişim bölgesel toplantılarına başladı. Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, Hilton GardenIn'de düzenlenen toplantıda, 2 Kasım 2012'de kurulan Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu'nun (TKHK) kendi kurumsal kimliğini adım adım gerçekleştirdiğini söyledi.

TKHK İletişim Daire Başkanı Ali Özhan da Türkiye'de 89 yerde genel sekreterliklerinin faaliyetini sürdürdüğünü belirtti. Özhan, şunları kaydetti: “Bütün bu birimleri oluşturmak kolay değil ama Konya bunlar içerisinde çok önemli bir yer tutuyor. Beraber çalışmayı temel felsefemiz olarak koyduk. Basın ve iletişim birimleri, sağlık muhabirlerinin daha rahat çalışması için daha güzel haber üretmesi için kuruldu. Gazetecilerin işi haber almak, bizim işimiz de o haberi düzgün bir şekilde sunmak fakat bizi de sınırlayan çeşitli kanunlar var. Özellikle insanların şahsi talepleri sıkıntı olabiliyor. Medyada bilgi kirliliği oluştu. Bir hekim kendi sahasında çok donanımlı ve bir görüş belirtiyor, diğeri başka bir görüş belirtiyor. Bunun için bakanlık birim kurulları oluşturdu."

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca ise basının sağlıkta öneminin tartışılmaz olduğunu vurguladı. Dr. Kurca, “Sağlıkta olan gelişmeleri halkımızla paylaşma konusunda köprü oluşturmaktadır. Kurumlarımızda basın ve iletişim birimlerinin kurulması sağlık alanında doğru, net bir şekilde basınla bilgi aktarılması açısından önemli bir gelişmedir. Konya’da 4'üncüsü düzenlenen Bölgesel Basın ve İletişim Çalıştayı’nın ileriki tarihlerde Yozgat’ta yapılması için gerekli çalışmaları yapacağız.” ifadelerini kullandı.