Yozgat Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği'ne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar, dört günlük Erzurum gezisinden döndü. Gezi kapsamında Palandöken’de kayak yapan çocuklar, şehrin manevi mekanlarını gezdi ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Adnan Daldal, gezinin çocuklar açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, "Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği'ne ait çocuk evlerinde kalan 22 çocuğumuzu sayın valimizin memleketi olan Erzurum’a gönderdik. Kayak merkezine çıkıp doyasıya eğlenen çocuklar daha sonra şehrin manevi mekanlarını gezerek bilgi aldılar. Dört günlük gezinin ardından miniklerimiz Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Bey'i Yozgatımıza davet etti. Sıcak bir karşılama yapan Erzurum halkı, Vali Bey'in çocuklarım diye adlandırdığı bu minik yavrularımızı bağrına bastı, selamlarla uğurladı." dedi.

Derneğe bağlı çocuk evlerinde kalan çocukları, milli ve manevi değerlere bağlı bir nesil olarak yetiştirmek için yola çıktıklarını ifade eden Daldal, "Yozgat Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği'ne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklarımızın her biri dönemi güzel notlarla bitirdi ve bizlere birbirinden güzel karneler getirdiler. Bizler ise miniklerimize karne hediyesi olarak Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını anlatan kitap hediye ettik. Yavrularımız tatil döneminde Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını okudular ve bir yarışma düzenlediler. Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği'ne ait evler arasında düzenlenen yarışma bizleri gerçekten hem gururlandırdı hem de duygulandırdı. Yarışmada bütün çocuklarımızın çok iyi hazırlandığını ve Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını bu kadar hassas bir şekilde okuyup anlayan bir neslin yetiştiğini görmek bizi çok mutlu etti." diye konuştu.