Yozgat'taki Bilal Şahin Külliyesi'nde Ramazan gelenekleri sürdürülüyor. Külliyedeki teravih namazının ardından sanatçı Cemal Kuru’nun semazenler eşliğinde verdiği ilahi konseri vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Külliyeye gelen Yozgatlılar, namazın ardından kendilerine ikram edilen lokum, bisküvi ve çay ikramı ile birlikte sahur vaktine kadar sohbet etme imkanı buluyor. Her gün farklı etkinliklerin düzenlediği külliyede sanatçı Cemal Kuru, sevenleriyle bir araya geldi. Kuru, birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

GİMAT İFTARINDA HER GÜN 500 KİŞİ ORUCUNU AÇIYOR

Yozgat’ta Gimat Mağazaları tarafından her gün 500 kişiye iftar yemeği veriliyor.

Gimat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özışık, "Allah herkese böyle şeyler yapmayı vesile kılsın. Allah bize bu imkanları verdiği sürece inşallah her Ramazan’da bu iftar çadırımızda aşımız kaynayacak, kardeşlik soframız kurulmaya devam edecek” dedi. İftar çadırında yaklaşık 500 kişinin orucunu açtığını kaydeden Özışık, “İftar çadırımızda sıcak bir çorba ile güler yüzlü insanlar halkımızı ağırlıyor. Suyun soğuk, çorbanın da sıcak, ortamın aile sıcaklığı gibi olması bu iftar çadırının ayrı bir özelliğini yansıtıyor" diye konuştu.