Yozgat Belediyesi 16. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri kapsamında geçtiğimiz hafta sünnet edilen 90 çocuk, bugün Yozgat Şehitliği’ni ziyaret ettikten sonra, Cumhuriyet Meydanı’ndaki şölene katıldı.

Belediye otobüsleriyle şehir turu atan çocuklar ve aileleri, daha sonra Cumhuriyet meydanında bir araya geldi. Kur'an-ı Kerim ve dualar okunmasının ardından, şölene katılanlara etli bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yaptığı açıklamada belediye olarak, 90 çocuğu sünnet ettirdiklerini ve sünnet olan çocukları düzenlenen etkinliklerle mutlu etmeye çalıştıklarını söyledi. Arslan, "Sünnet şölenimizin hem çocuklarımız hem de ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Sünnetin geleneğimizde önemli bir yeri var. Bu geleneği Yozgat Belediyesi olarak yaşatmak istiyoruz. Bu konuda sıkıntısı bulunan ailelerimizin de sıkıntılarını gideriyoruz. Bu tür etkinlikler birlik ve beraberliğe katkı sağlıyor. Çocuklarımızın sünnet kıyafetlerini de biz karşıladık. Bugün burada sünnet düğünü atmosferinde, çocuklarımızı eğlendirdik, gezdirdik, şehitliğimizi ziyaret ettiler. Bir sünnet düğününün gereği neyse onu yapıyoruz. Bu etkinliğin uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum." dedi.