Denizli'nin Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, hafta sonu obeziteye karşı farkındalığı arttırmak için yürüyüş yapılacağını söyledi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Subaşıoğlu, sosyal belediyecilik gereği Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 85 bin liralık maddi desteğiyle “Merkezefendi Obezitenin Farkında” projesi hazırladıklarını ifade etti.
Projenin üç ay önce başladığını belirterek, “Obezite konusunda okullarımızda çok ciddi eğitimler verildi. Onların kilo, boy gibi verileri toplandı. Yaklaşık 20 bin öğrencimiz bu konuda testten geçti. Daha sonra diyetisyenlerin de bulunduğu toplantılarla velilere ve öğrencilere bilgiler verildi. Projemiz, yerel basının da desteğiyle amacına ulaştı.” dedi.

20 bin öğrencinin yüzde 20’sinin obezite tehlikesi altında olduğunu belirten Başkan Subaşıoğlu, “Ailelere eğitim verildi. Bundan sonra tüm vatandaşlarımızın daha dikkatli davranacakları kanaatindeyim. Pazar günü saat 11.00’de yürüyüş yolunda, 1700 metrelik yolda yapacağımız yürüyüşle projemizi taçlandıracağız. Bu yürüyüş, demokratik bir yürüyüş. Kimseye ödül vermeyeceğiz. Kimsenin birinci olmasını, bitiş çizgisine ulaşmasını beklemiyoruz. Sadece start noktasından başlamalarını bekliyoruz. Herkes kendi şartlarında katılacaktır. Engelli vatandaşlarımızı da bu yürüyüşe bekliyoruz.” diye konuştu.