Kutlama açılışında konuşan ZMO Kadın Komisyonu başkanı ziraat mühendisi Naciye SULAK ”˜'Her yıl geleneksel olarak etkinliklerle kutladığımız Dünya Emekçi Kadınlar Gününü bu yıl tarımcı bayanlar olarak kırsalda sizlerle kutlamak istedik bu gün burada olmanın kıvancını yaşıyoruz . Hayat kadınlarımıza büyük sorumluluklar yüklemiştir. Kadın olmak zordur ama kırsalda kadın olmak çok  daha zor. Bizlerin çalışma alanı olan kırsal da sizlerin yaşadığı sıkıntıları en çok bilen en çok farkından olanlardanız diye düşünüyoruz. Ziraat Mühendisleri odası kadın komisyonu olarak sadece bu gün değil sizin sıkıntılarınızı her zaman paylaşmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bizleri bu gün beldenizde misafir ettiniz hepimize  arkadaşlarım ve odam adına teşekkür ederim ”˜' dedi Etkinliğe katılan Şube Başkanı Yusuf TEMİZKAN'da  Yaptığı konuşmada konukların Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak kırsalda yaşayan emekçi kadınların yaşadığı zorlukları bildiklerini ifade ederek''Sabahın alacağa karanlığında başlar işleriniz ahırdaki ineğin sağımı tarladaki ekimin tasası, gelecek mevsimin kaygısı , çocuklarının anasıdır kırsal kadını.Ama zor günlere hazırdır hazırlıklıdır kırsal kadınlarımız , Bütün zorluklara rağmen ülkesi için ailesi için üreten sizlerle bu günü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bizleri misafir eden siz Fatmalı beldesi halkına ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum'' dedi

Etkinlik Salih kıraç ve arkadaşlarının verdiği konserle devam etti. Etkinlik çerçevesinde Ziraat Mühendisi bayanlar tarafından katılımcılara karanfil ve çeşitli hediyeler sunuldu.

Etkinliğe  Kahramanmaraş Ziraat Odası başkanı Hüseyin TOPÇUOĞLU  Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep ARIKAN ve yürütme kurulu üyeleri,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü  çalışanları Fatmalı yeşilkent ilkokulu yöneticileri ve öğretmenleri   Fatmalı belediye Başkanı Servet BEKERECİ katılım ve katkı sağladı.