Hamur Malzemeleri:

500 gr ince bulgur
100 gr irmik
75 gr un
1 adet yumurta
150 gr domates salçası

İç malzemesi:

300 gr yağlı kıyma
100 ml sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200 gr kuru soğan

Sos Malzemeleri:

500 gr kuşbaşı eti
1 adet orta boy soğan
300 gr nohut
150 gr domates salçası
2 litre kaynamış su
Tuz

Yapılışı:

Anaların içleri için:

Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın. Tavaya yağı ekleyin ve soğanları kavurun. 300 gr yağsız kuzu kıyma, çekilmiş ceviz, tuz, karabiberi içine ekleyerek kıyma pişene kadar kavurmaya devamedin.

Hazırladığınız kıyma soğuyunca, cevizden biraz küçük parçalara ayırarak elinizde yuvarlayın.

Bu topları tepsiye dizin ve üzerine streç film örterek 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.

Kaplama için:

500 gr ince bulguru az bir suda ıslatın, bulgurlar suyu çektikten sonra 100 gr irmik, 75 gr un, 1 yumurtayı

ilave ederek yoğurun ve hamuru 2 parçaya bölün.

Önce anaları hazırlayın.Anaları ceviz büyüklüğünde parçalara bölün, yuvarlak top haline getirin parmağınızla bir delik açın ve sıkıp çevirerek deliği genişletin.

Hamurun içine hazırladığınız köfteleri içine koyun,kapatın ve yuvarlayın.

Kızlar için ayırdığınız diğer hamurdan parçalar kopartın ve minik minik yuvarlayın.

Sos yapılışı:

500 gr kuşbaşı etini tencerede kavurun.Etler pembeleşince soğanını ilave edin, salçasını ilave ederek üzerine 2 litre kaynamış sıcak su ilave edin.

Tuz ve karabiberini koyarak karıştırın ve kaynamaya bırakın.Önceden haşlanmış nohut u kaynayan yemeğe ilave edin.

Analı ve kızlı köftelerimizi içine ekleyin ve yaklaşık 5 dakika pişirin.