Antalya Piyazı Yapımı için malzemeler

500 gram Çandır fasulyesi

Sosu için:

3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye

1 kahve fincanı tahin

5-6 diş sarımsak

2 kahve fincanı zeytinyağı

1 adet limonun suyu

1 kahve fincanı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

2 çay bardağı su

Süslemesi için:

4 adet haşlanmış yumurta

3 adet domates

6 adet yeşil sivri biber

4 adet taze soğan

Yarım demet maydanoz

2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Antalya Piyazı

Antalya piyazı tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyeleri 8-10 saat önceden tuzlu suya koyup bekletin. Eğer zamanınız yoksa fasulyeleri 5 dakika bol tuzlu suda kaynatıp, 1 saat haşlama suyunda bekleterek aynı sonucu elde edebilirsiniz.

Fasulyeleri orta ateşte, tuzlu bol suda yaklaşık 20- 25 dakika ön haşlama yapın.

Haşlama suyunu döküp fasulyeleri yıkadıktan sonra yeniden tencereye koyun ve tuzlu suda haşlamaya bırakın.

Fasulyeler iyice pişince ocaktan alıp süzün ve ılınmaya bırakın.

Haşlanmış fasulyelerden 3 yemek kaşığı kadarını alıp bir kasede çatalla ezin.

Fasulyelere, diğer sos malzemelerini ekleyip karıştırın.

Fasulyelerin kalanını bir servis tabağına alın.

Sosu fasulyelerin üzerine gezdirin.

Kabukları soyulmuş ve küp küp doğradığınız domatesleri, dörde böldüğünüz yumurtaları, ince kıydığınız taze soğanı, yeşil sivri biber ve maydanozları, tuzu, kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyip harmanlayın.

Dilerseniz içine siyah zeytin ya da taze soğan yerine kuru soğan ekleyebilirsiniz. Zaman zaman sosa bir yumurta sarısı da eklenir.