Çerkes tatlısı tarifi ve yapılışı için gerekli olan malzemeler:

1.5 bardak un
100 gram irmik
10 gram şeker
1 tatlı kaşığı tuz
15 gram pakmaya
15 gram kabartma tozu
bir miktar su
5 adet yumurta sarısı
100 gram tereyağı
10 gram tarçın

İçi için: 

100 gram çekilmiş ceviz
150 gram tozfındık
1 yumurta beyazı

Şerbeti için:

1 kg su
2 kg şeker
yarım limonun suyu

Yapılışı

Çerkez tatlısı  yapımı için önce unu bir kaba boşaltıyoruz.

Unun ortasına pakmayayı koyuyoruz ve az suyla ıslatıyoruz.

Sonra mayamızı unun ortasında erittikten sonra üzerine irmik, yumurta, şeker, bir çay kaşığı tuz, az tarçın, 15 gr kabartma tozu ve 100 gr tereyağımızı atıyoruz. Ve bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar karışrıyoruz. Üzerine biraz su ekleyebiliriz.
Hamur hazır hale geldikten sonra 15 dakika dinlendiriyoruz.

Hamurun dinlenirken iç malzemeleri yapıyoruz.

Tencereye ceviz, toz fındık, tarçın ve yumurta beyazını atıp karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra iç malzemeler hazur hale geliyoruz.

15 dakika dinlendirdiğimiz hamurun üzerine hafif un atarak, merdane ile açıyoruz.

Merdane ile açıktan sonra kenarlarını keserek hamuru kare bir şekil hale getiriyoruz.

En ucundan başlayarak içerisine iç malzemelerini yerleştirip, rulo yapıyoruz.

Elimizin yardımıyla, rulo yaptığımız hamurları yuvarlayarak inceltiyoruz.

Hamurları incelttikten sonra belli ölçülerde hamurları kesiyoruz.

Kestikten sonra buzdolabında yarım saat tutuyoruz.

Bu sırada yağ kızatıyoruz.

Kızartığımız yağın içerisine hamurları atıyoruz ve pişiriyoruz.

Pişirdikten sonra hazırladığımız şerbetin içerisine yerleştiriyoruz ve şerbeti çekmesi için bekliyoruz.

Tatlımız hazırdır.

Afiyet Olsun”¦.