Çerkez Mantısı Malzemeleri

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemeler:

  • 2 tane haşlanmış pata
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı kişniş tuz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tane yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı salça

Çerkez Mantısı Yapılışı

bir tava içerisine soğanı minik şekilde doğrayalım veya rendeleyelim biraz sıvı yağı ile pembeleşinceye kadar pişirelim haşlanmış patatesleri de içerisine ekleyelim ve biraz daha kavuralım. Tuz, karabiber, kişniş, kırmızıbiber içerisine katara karıştıralım. Ve soğumaya bırakalım minik şekilde doğranmış maydanozları içerisine atalım ve çok fazla ezmeden karıştıralım soğumaya bırakalım. Ve hamurunu yoğuralım. Ve un ile ince bir şekilde açalım en ufak çay bardağı ile yuvarlak olacak şekilde bardak ile üzerine bastırın ve hazırlamış olduğumuz karışımı içerisine bir çay kaşığı ile tam ortasına koyalım ve ikiye katlayalım. Hamur bitinceye kadar yapalım. Sonra bir geniş tencereye kaynar su koyalım. İçerisine biraz sıvı yağı dökelim ve sonra Çerkez mantısını ekleyelim 8,10 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra suyunu süzelim ve servis tabağına koyalım üzerine sosunu dökelim isterseniz sarımsaklı yoğurtta yapabilir ve üzerine dökebilirsiniz afiyet olsun.

Derya Elmas