MALZEMELER

1 adet tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarmısak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

Çerkez Tavuğu Tarifi
Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,
35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın.
Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.

Başka Bir Tarif

Malzemeler
1 Tavuk 2 Bardak ceviz içi 2 Dilim bayat ekmek içi 2-3 Kahve kaşığı kırmızı biber 1 Kahve kaşığı karabiber Tuz 1-2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Avuç maydanoz yaprağı
Yapılışı:
Tavuğun içi temizlenir.Ocak alevinde alazlanır,yıkanır ve haşlanır. Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayırılıp servis tabağına alınır,tuz ve karabiber serpilir. Ceviz ayıklanıp makinadan geçirilir.Islatılıp sıkılmış ekmek içi ,kırmızı biber,tuz konup yoğurulur.İki kaşık da zeytinyağı ilave edilir.Avuç içinde sıkılıp çıkan yağ bir kaseye ayrılır. Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırıp ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir. Tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir.Üzeri ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir. NOT:İstenirse ceviz karışımına 1-2 diş dövülmüş sarımsak da konabilir.

Daha önce yayınlanmış ve aynı zamanda çok lezzetli bir tarif olan Fırında Sebzeli Pilavlı Tavuk adlı tarifimizde Pilav Tarifleri Resimli Oktay Usta Pilav Tarifleri Tarifi, Sebzeli Yemekler ve Tavuklu Yemekler gibi yemekler hakkında işinize yarayacak çok güzel ipuçları ve gizli yemek sırları verilmektedir. Bize soracak olursanız mutlaka bu tarifimizide okuyun.