Çerkez Usulü Şipsi Tarifi

Ramazan ayının vazgeçilmez yemeklerinin başında Çerkes lezzetleri gelmektedir. Çerkes yemeklerinin başında gelen Şipsi malzemeleri, tarifi, yapılış haberimizde.

Çerkez Usulü Şipsi Tarifi

Ramazan ayının vazgeçilmez yemeklerinin başında Çerkes lezzetleri gelmektedir. Çerkes yemeklerinin başında gelen Şipsi malzemeleri, tarifi, yapılış haberimizde.

ÇERKEZ USULÜ ŞİPSİ

4 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

 MALZEME LİSTESİ

◊ 2 adet tavuk budu 
◊ 7 su bardağı sıcak su
◊ 1 su bardağı un
◊ 2 su bardağı süt
◊ 2 diş sarımsak 
◊ 1 çay kaşığı tuz
◊ 5 çorba kaşığı zeytinyağı
◊ 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Önce tavuk butlarını 7 bardak sıcak suyla beraber haşlanmaya bırakın. Etler iyice yumuşadığında ocaktan alıp, etleri tencereden çıkarın. 
Tavuk suyunu tencerede ılınıncaya dek bekletin. Öte yandan un ve sütü derin bir kabın içinde iyice çırpın. 
İçine dövülmüş sarımsakları ve tuzu ilave ederek tekrar çırpın. Ardından bu sarımsaklı unlu karışımı tenceredeki ılık tavuk suyunun içine azar azar aktarın. 
Sürekli karıştırarak orta ateşin üzerinde pişirin. 
Top top olmaması için sürekli karıştırarak katılaşıp, kaynayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Böylece beşamel sos kıvamında (biraz daha katı) beyaz bir sos elde etmiş olacaksınız. 
Sosu servis tabağına dökün. Üzerine haşlanmış tavuk butlarını küçük parçalara ayırarak yerleştirin. 
Öte yandan 5 çorba kaşığı kırmızıbiberi 2-3 dakika kadar kavurun ve sıcakken tavuk etlerinin üzerine gezdirin. İsterseniz tavuk etlerini tabağın altına dizip, üzerine beşamel sosu da gezdirebilirsiniz. 
Ilık yada sıcak olarak ikram edin.

Sahrap Soysal - Hürriyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner122

banner124

banner227

banner235

banner224

banner154

banner55

banner126