Sakarya’da, sevilen hamur işlerinden biri de Cevizli Lokumdur. Sakarya mutfağında hamur işlerinin ayrı bir yeri vardır. Böreğinden cızlamasına birçok çeşit hamur işi yapılan Sakarya’da, sevilen hamur işlerinden biri de Cevizli Lokumdur. Çayın yanında ailenizle ve misafirlerinizle tüketebileceğiniz bu harika lezzet, şehirde bulunan mahalle fırınlarında günün erken saatlerinde pişirilir ve kahvaltı sofralarında yerini alır.

Cevizli Lokum Malzemeleri

  • 5 Ekmeklik Hamur
  • 400 Gram Ceviz
  • 100 Gram Fındık
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 2-3 Tatlı Kaşığı Çörek Otu/Susam
  • 2-3 Çay Kaşığı Baharat

Cevizli Lokum Yapılışı

  • 1 su bardağı sıvı yağın içine yumurta kırılarak karıştırılır.
  • Hamurun 1/5’i düz bir zemin üzerinde yağ yumurta karışımı yardımıyla elle açılarak genişletilir ve üzerine ceviz ve fındık serpilir.
  • Hamurun içine arzuya göre içine atılmış baharatlar da konarak rulo biçiminde sarılır.
  • Bıçakla 5 er santimetrelik parçalar halinde kesilir ve kesilen tarafı yağlı tepsinin yukarısına gelecek şekilde yerleştirilir.
  • Bir süre bekletilerek kabartılan hamurun fırına verilmeden önce, daha güzel pişmesini sağlamak için lokumların üzerini kapatacak kadar az miktarda yağ yumurta karışımı iyice sürülür.
  • Çörek otu serpilerek pişmek üzere fırına atılır.