Bu gece MasterCheff'de yapılan ekşili aya çorbası nedir nasıl yapılır? Ekşili aya çorbasında hangi malzemeler kullanılır nasıl yapılır? Tarifi, yapılışı haberimizde.

Ekşili Aya Sulusu ( Kahramanmaraş Yöresel Yemeği )

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama: 30dk

Pişirme: 35dk

Ekşili Aya Sulusu ( Kahramanmaraş Yöresel Yemeği ) Tarifi İçin Malzemeler

400 gr yağsız kıyma

2 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet soğan

1,5-2 yemek kaşığı salça

Tuz

Karabiber

Pulbiber

1-2 yemek kaşığı kadar un

Zeytinyağ

Limon suyu

Sumak ekşisi ( kullanmıyorsanız limon suyu )

Ekşili Aya Sulusu ( Kahramanmaraş Yöresel Yemeği ) Tarifi Yapılışı

Kahramanmaraş’ın güzel yemeklerinden  biridir. Deneyenlerin pişman olmayacağı çok lezzetli ve kolay bir yemek. Gelelim tarife;

Öncelikle etimize damak tadımıza göre  tuz, karabiber ve pulbiber eklenerek yoğurulur.

Nohut büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve birbirine yapışmaması  için hafifçe unlanmış tepsiye koyulur. Tepsiye ektiğimiz un yemeğimize de kıvam verecek.

Annem bu işlemi yaparken bir limonu sıkarak elini limon suyuna batırıp Etleri bu şekilde yuvarlardı bende aynı şekilde limon suyuna hafifçe parmaklarımı değdirerek Etleri yuvarlıyorum elime yapışmaması için. Artan limon suyunu daha sonra yemeğe ekleyeceğiz.

Etleri yuvarlayıp bitirince tencereye yağı ve yemeklik doğradığımız soğanı alıp ocağa koyuyoruz kavurmaya başlıyoruz.

Soğanlar kavrulunca içine salça, karabiber, pulbiber atıp etleri de ekleyerek birkaç dakikada bu şekilde kavuruyoruz.  Etleri ezmeden ve un tencereye yapışıp yanmadan kavurmaya dikkat etmek gerekiyor.

Bir kaç dakika daha kavrulan soğan ve etlerin üzerine kaynamış suyunu, tuzunu, nohutları ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.

20-25 dakika kaynayan yemeğimize damak tadımıza göre ekşisini ekleyip  10 dakika kadar daha kaynatarak ocaktan alıyoruz

Biraz dinlendirdikten sonra pirinç pilavı ile birlikte servis ediyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.