Ekşili malhıta çorbası, Kilis yöresine ait nefis bir mercimek çorbasıdır. Ülkemizde bölgeye göre çok farklı çorba tarifleri mevcuttur. Bunlardan biri olan ekşili malhıta çorbası tarifi de mutlaka denemelisiniz. İşte 10 Kasım MasterChef 2021 ekşili malhıta çorbası tarifi, gerekli malzemeler, püf noktası…

Türk mutfağının kışın soğuk günlerinde içilecek olan en güzel yemekleri çorbalardır. Kilis yöresine ait ekşili malhıta çorbası, adını içine eklenen koruk veya limon suyundan alan bu sarımsaklı çorba, farklı bir lezzet arayanlar için bire birdir. Antep yöresinde ‘eşkili’ veya ‘eşgili’ olarak anılan bu çorbanın pratik ve kolay bir tarifi vardır. Denemek isteyenler için ekşili malhıta çorbası tarifi, malzemeler ve püf noktası haberimizde.

EKŞİLİ MALHITA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1. Kırmızı mercimek

2. Patlıcan

3. Sarımsak

4. Limon

5. Kuru nane

6. Pul biber

7. Zeytinyağı

8. Tuz

EKŞİLİ MALHITA TARİFİ NASIL YAPILIR?

• Mercimek ayıklanır, yıkanır. Üzerine su ilave edilir. Kaynatılır.

• Kaynayınca, soyulmuş küçük küp küp doğranmış patlıcanlar ilave edilir.

• Özleşip çorba kıvamına gelinceye kadar pişirilir.

• Nane, tuz, kırmızıbiber, koruk suyu veya limon suyu ilave edilir.

• Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır.

• Sarımsak soyulur. Her diş ikiye bölünür. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır.

• Sarımsaklar ilave edilir. Pembeleşince çorbanın üzerine dökülür.